"JOGPONT+" - országos munkavállalói és munkáltatói jogsegélyszolgálat

A JOGPONT + egy európai uniós támogatással megvalósuló integrált és ingyenes jogi szolgáltatás a munka világában. A 7 régióban megvalósuló és összekapcsolódó projektek a korábbi nagy sikerrel zárult JOGPONT Hálózat fejlesztésére irányulnak, oly módon, hogy a legfontosabb szükségletekre reagálva, a jogterületek bővítésével és a tanácsadási formák szélesítésével egy továbbfejlesztett, még hatékonyabb jogi segítségnyújtást biztosíthasson a JOGPONT+-t működtető 6 országos érdekképviselet.

A projekteket működtetők - LIGA Szakszervezetek és Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint az ÁFEOSZ-COOP Szövetség, az IPOSZ, az OKISZ és a KISOSZ,- célkitűzése, hogy egy valódi, hatékony - szakvizsgázott és gyakorlott ügyvédekkel dolgozó - rendszert építsenek ki, amely által ingyenes jogi segítséget kaphat bármelyik állampolgár.

Ki, hol, mikor, mely területeken kaphat ingyenes segítséget?

Az igénybevétel feltételei megtalálhatók a www.jogpontplusz.hu honlap vonatkozó menüpontjaiban, továbbá a működtető partnerek weblapjain és telefonos elérhetőségein részletes információkat kaphat.

A projekt keretében az alábbi csatornákon vehető igénybe segítségnyújtás:

Személyes ügyfélfogadás - JOGPONT + irodák - ahol gyakorlott ügyvédek személyre szabott tanácsadással és jogi felvilágosítással, iratmintákkal segítik az ügyfeleket. Személyes ügyfélfogadásra vonatkozó tájékoztató megtalálható a „Személyes Ügyfélfogadás" menüpont alatt, ahol tájékozódhat arról is melyik település melyik régióhoz tartozik, hogy megtalálhassa a lakóhelyéhez, munkahelyéhez legközelebb eső JOGPONT+ irodát. A JOGPONT+ irodák, azok nyitva tartása a „Regionális JOGPONT+" menüpontban a megfelelő régió kiválasztásával érhetőek el.

Telefonos jogsegélyszolgálat - 2012. július 1-jétől vonalas telefonról ingyenesen hívható telefonszámon azonnali jogi segítséget vehet igénybe hétfőtől péntekig reggel 8 órától este 8 óráig és szombaton reggel 8 órától délután 3 óráig mindenki. A telefonon történő tanácsadás feltételei és részletes információi a „Telefonos Jogsegélyszolgálat" menüpont alatt érhetők el.

Online Jogsegélyszolgálat - jelen honlapon egy gyors regisztrációt követően a megadott időpontokban, online teheti fel kérdéseit, amelyre jogászaink válaszolnak. Részletes információkat és az időpontokat megtalálja az „Online Jogsegélyszolgálat" menüpont alatt, ahol a működési időpontokban rögtön beléphet az online szolgáltatásba és felteheti kérdéseit.

E-mailes Jogsegélyszolgálat - jelen honlapon keresztül elektronikus levelet küldhet, amelyre elektronikus választ kap. A részletes információkat az „E-mailes jogsegélyszolgálat" menüpont alatt találja. Az e-mail küldésére a „Regionális JOGPONT+" menüpontban a megfelelő régió kiválasztásával van lehetőség.

Postai Jogsegélyszolgálat - a projekteket működtető érdekképviseleti szerveknek címzett levelére postai úton válaszolunk. A részletes információk a szolgáltatásról a „Postai Jogsegélyszolgálat" menüpontban érhetőek el. A levél feladására vonatkozó információk a Regionális JOGPONT+" menüpontban a megfelelő régió kiválasztásával van lehetőség.

A jogi információszolgáltatás és tanácsadás célcsoportjába tartoznak különösen a munkavállalók, álláskeresők, fiatalok és 50 év felettiek, a vállalkozók és vállalkozni szándékozók.

A JOGPONT+ SZOLGÁLTATÁSAIT TÉRITÉSMENTESEN VEHETI IGÉNYBE BÁRKI, a következő területekhez tartozó kérdésekben és problémákban:

  • munkajog,
  • társadalombiztosítás
  • társasági és cégjog
  • közigazgatási jog
  • családjog
  • pénzügyi és adótanácsadás (kizárólag magánszemélyeknek)

jogsegély munkajog tanácsadás jogpont