Az új Munka törvénykönyve január 1-től hatályos szövege

Az új Munka törvénykönyve január 1-től hatályos szövege

Az új Mt. 2013. január 1-től hatályos szövege

az-uj-mt-2013-januar-1-tol-hatalyos-szovege

A tavaly elfogadott új Munka törvénykönyve több esetben fél év "felkészülési" időt hagyott a munkavállalóknak és munkáltatóknak, amely időszakot átmeneti rendelkezésekkel szabályoztak. A fél év eltelt, így 2013. január elsejétől ezek az átmeneti szabályok már nem lesznek szükségesek. Jövőre már a teljes új Munka törvénykönyve életbe lép, amelynek szövegét az alábbiakban közöljük!

 

 

 

Megjelent az új Munka törvénykönyve magyarázata

megjelent-az-uj-munka-torvenykonyve-magyarazata

A hosszas szakszervezeti tiltakozások, demonstrációk, majd tárgyalások után, a parlament elfogadta Magyarország új, 2012. július 1-én életbe lépő Munka törvénykönyvét. A LIGA Szakszervezetek a mintegy 300 bekezdést alig több, mint 100 oldalon magyarázza most el, hogy mindenki felkészülhessen belőle. Az Országgyűlés ugyanakkor jövő héten fogadja el az átmeneti és módosító javaslatokat a törvényhez kapcsolódóan, amelyeket természetesen mi is figyelemmel kísérünk, és azokat megszavazásuk után átvezetjük a most közzétett kiadványon.

 

Július 1-én indul a Jogpont+ program

julius-1-en-indul-a-jogpont+-program

A honlap üzembe helyezésével elindul vasárnap a munkaadói és munkavállalói szervezetek közösen működtetett, országos, minden magyar munkavállaló számára ingyenes jogsegély szolgálata, a Jogpont+ program.

Munka törvénykönyve Mt.