Július 1-én indul a Jogpont+ program

A honlap üzembe helyezésével elindul vasárnap a munkaadói és munkavállalói szervezetek közösen működtetett, országos, minden magyar munkavállaló számára ingyenes jogsegély szolgálata, a Jogpont+ program.

Július 1-én indul a Jogpont+ program

Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Programban az Európai Unió több mint egymilliárd forinttal támogatja a július elsején induló kétéves projektet, amelyet a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok, valamint a KISOSZ, az OKISZ, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség és az IPOSZ partnerségében valósul meg.

Gaskó István, a LIGA elnöke a programot bemutató országos sajtótájékoztatón június közepén azt emelte ki, hogy a Jogpont+ programban Magyarországon valamennyi állampolgára százötven helyszínen ingyen vehet igénybe a minőségi jogi szolgáltatást a munkajog, a társadalombiztosítás, a társasági- és cégjog, a közigazgatás, a pénzügyi- és adójog, a családjog területén személyesen vagy telefonos ügyfélszolgálatokon, valamint postai úton, és megteremtették az elektronikus kapcsolatot is.

A Jogpont+ projektek keretében a jogi szolgáltatások különböző formái vehetők igénybe ingyenesen, a munka világához kapcsolódó jogterületeken.

A projektpartnerek a jogi szolgáltatást Jogpont+ irodákban, telefonos jogsegélyszolgálat útján, valamint elektronikusan (e-mailen, interneten történő) biztosítják.

A Jogpont+ iroda található minden 10.000 lakosnál nagyobb magyarországi településen. A személyes jogi tanácsadás igénybevételére a www.jogpontplusz.hu honlapon feltüntetett helyszíneken, a megadott ügyfélfogadási időkben nyílik lehetőség. A telefonos jogsegélyszolgálat minden munkanapon 8 és 20 óra között áll rendelkezésre, és a honlapon meghirdetett telefonszámon érhető el. Az elektronikus jogi szolgáltatás is igénybe vehető a www.jogpontplusz.hu honlapon keresztül.