Bírók gyömöszölik, tuszkolják, erőszakolják a törvényt

A szakszervezeti mozgalomnak van egy feminin Horger Antala, személye talán nem hat az újdonság erejével: Cser Ágnesről van szó. Kezd unalmas lenni? Higgyék el, nekünk is az.

Bírók gyömöszölik, tuszkolják, erőszakolják a törvényt

Miss Horger most gagyog és ragyog, és honlapján arra szólítja fel a becsületes állampolgárokat, hogy forduljanak azonnal az MSZ EDDSZ törvényes képviselőjéhez, ha esetleg Gaskó István az egészségügyi szakszervezet tagjaként mutatkozna be, esetleg az MSZ EDDSZ nevében nyilatkozna. Vagy esetleg Cser Ágnesnek adná ki magát.

A közleménnyel csak az a baj, hogy Gaskó István valóban az MSZ EDDSZ tagja (igen, tagdíjat is fizet), illetve az EDDSZ egyik alapszervezete küldöttként indította az egészségügyi szakszervezet elnökválasztó kongresszusán, ahová viszont nem engedték be más elnökjelöltekkel egyetemben.

Cser Ágnes viszont egy jogerős bírósági ítélet alapján egészen biztosan nem a szervezet elnöke. Ő az, aki nem csak két lábbal tiporja a jogot, hanem még csűrdöngölőst is táncol rajta. Megteheti, hiszen vannak, akik húzzák a talpalávalót: van saját prímása, mitöbb, egy háromtagú cigányzenekara is. Személyüket kár lenne eltitkolni.

Ebben a történetben a prímás szerepét Dr. Bodor Mária tanácselnök játssza, Dr. Pethőné Dr. Kovács Ágnes előadó bíró és Dr. Csőke Andrea bíró pedig kíséri.

Ők hárman hozták ugyanis össze azt a jogi fércmunkát, ami miatt Cser Ágnes ámokfutásba kezdhetett. Az előzmény ismeretes: Miss Horger 2010. február 11-én elnökválasztást nyert, az erről szóló MSZ EDDSZ határozatot azonban a Fővárosi Bíróság 2011 elején ítéletével megsemmisítette. Az elsőfokú ítéletet 2011 decemberében a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen helybenhagyta. Cser Ágnes tehát jogerősen nem az MSZ EDDSZ elnöke.

A jogerős ítéletet követően azonban az MSZ EDDSZ mint alperes, felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához - lánykori nevén: Legfelsőbb Bírósághoz - fordult, és kérte a jogerős ítélet megváltoztatását, valamint az ítélet végrehajtásának felfüggesztését. A Kúria a végrehajtás felfüggesztése iránti kérelemnek - a felperes álláspontjának megismerése nélkül - helyt adott, és a felülvizsgálati döntésig elrendelte az ítélet végrehajtásának felfüggesztését.

A bírónőket valószínűleg annyira felzaklatta az alperes által felvázolt poszt-apokaliptikus vízió, hogy ijedtükben teljesen azonosultak az MSZ EDDSZ "elnökének" álláspontjával. Legalábbis a végzés tanúsága szerint:

Az alperes előadta, hogy az elnökválasztásról szóló határozat megsemmisítése a húszezres társadalmi szervezet tagságában komoly riadalmat keltett, és ez a riadalom gyengíti a szervezet érdekképviseleti erejét a kormányzat és más hatóságok előtt, továbbá jelentős károkat okoz az általa képviselteknek. Az alperes hangsúlyozta, hogy a jogerős ítélet alapján vele szemben indított számos eljárás, illetve az ebből fakadó jogkövetkezmények lényegesen nagyobb hátrányt okoznak, mint a végrehajtás elmaradása."

Cser Ágnes az MSZ EDDSZ 2012. januári kongresszusán a jogerős ítéletben megállapított jogsértéseket ismételten elkövetve, újra elnökké választatta magát. A törvénysértés megállapítása és a határozat megsemmisítése iránt januárban indított perben a határozat végrehajtásának felfüggesztése iránt benyújtott, majd megismételt kérelem azonban elkerülte a Törvényszék figyelmét, így a kérelemről még elutasító döntés sem született. Sebaj, hamarosan - októberben - már meg is lesz az első tárgyalás.

Cser Ágnes bírói rezesbandája segítségével még legalább másfél-két évig törvényellenesen az MSZ EDDSZ elnöke lehet. A szakszervezet az idő alatt pedig szépen rohad, Cser ugyanis már sehol nem számít szalonképes tárgyalópartnernek. Úgy tűnik, hogy így együtt sikerült jól elhúzniuk nemcsak Cser leváltását, hanem az egészségügyi ágazat nótáját is.

Nagy kár.