Még egy hónap a Tisztes Munka világnapjáig!

Október 7-e világszerte a szakszervezetek nagy megmozdulásának napja. Ez az a nap, amikor számos országból több millió ember vesz részt a figyelemfelkeltő utcai akciókban.

2008 óta a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) szervezésében a szakszervezetek minden évben más témában, a tisztes munka zászlaja alatt vonulnak az utcára és mutatják meg kreatívan, különféle akciókkal azt, hogy milyen sokan vannak a munkavállalók mögött.

Idén a fiatalok lesznek a középpontban, pontosabban a munkateremtés problémája a pályakezdő generáció számára. Arra a világméretű problémára hívjuk föl így a figyelmet a nemzetközi akciókhoz csatlakozva, hogy a fiatal munkavállalók képzettségtől függetlenül egy olyan munkaerőpiaci környezetben találják magukat az iskolarendszerből kikerülve, amely nem csak az álmaikat törheti össze, hanem alig nyújt nekik lehetőséget a szakmai életük elindítására. Ez Magyarországon nem csak a felsőoktatás megreformálásával és annak kedvezőtlen következményeivel vált aktuálissá, hanem azzal a ténnyel is, hogy 2012-re a gazdasági válság hatására a pályakezdők között mért munkanélküliségi ráta jóval magasabb az országos átlagnál.

2012. október 7-én a Liga Szakszervezetek megmozdulást szervez a Tisztes Munka Világnapja alkamából, melynek során mi is figyelemfelkeltő akcióval járulunk hozzá a nemzetközi megmozdulásokhoz!

A további részletekről a megmozdulás időpontjáig folyamatosan értesíteni fogjuk Tagszervezeteinket!


Letölthető dokumentumok:

a_mi_munkank_a_mi_hangunk.pdf