Diplomáciai védettséggel az igazság ellen?

A bíróság felfüggesztette a dr. Cser Ágnes ellen folyó rágalmazási pert, mert a rendőri elővezetés elől diplomáciai útlevelének felmutatásával menekült meg. Egyelőre.

Diplomáciai védettséggel az igazság ellen?

Habár az MSZ EDDSZ önjelölt elnöke jogász, mitöbb ügyvéd, többször láttuk már, hogy alapvetően nem az igazságszolgáltatás és jog bajnoka. Amikor például elnökké választásáról kiderült - hosszas pert követően, jogerősen -, hogy szabálytalan volt, a soron következő elnökválasztáson az ellenjelöltet még az épületből is kizárta. Biztos ami biztos alapon. Aztán amikor a jogerős ítélet megszületett, addig nem volt hajlandó kézhez venni, amíg csak lehet, mert szerinte ha ő nem olvasta az ítéletet, akkor az nem is érvényes még rá.

Most éppen egy másik perben derült ki, hogy ha az igazság felderítéséről van szó, nem ismeri a jogot. A bíróság behívta egyszer, beidézte másodszor, majd rendőröket küldött érte. Az idő meg telt. Dr. Cser Ágnes nem akart békülni, nem akarta tisztázni a helyzetet, de leginkább nem akart elmenni a bíróságra. Ezért amikor végül az érte kiküldött rendőrök rátaláltak, gyorsan előrántotta diplomata útlevelét, és védettséget jelentett be.

Dr. Cser Ágnesnek azért van diplomata útlevele, mert tagja az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságnak, amely az Európai Unió egyik konzultatív szerve. A dolog szépséghibája csak az, hogy a szervezet, amelytől a védelmet várja, már év elején kijelentette, hogy nem kíván együtt dolgozni vele. Dr. Cser Ágnes így most "csoporton kívüli", azaz sem a munkavállalók, sem a munkáltatók, sem az egyéb érdekvédők csoportjába nem tartozik.

A bíróság azonban nem csak ezért állt értetlenül a helyzet előtt, hanem azért is, mert dr. Cser Ágnes az eljárás során egyszer sem jelezte, hogy őt efféle védelem illetné meg. Ja mondjuk el sem ment egyetlen tárgyalásra sem, ezért is kellett  rendőrökkel elővezettetni...

A kérdés adott: ha valaki ennyire nem szenvedi az igazságot, hogyan akarja kikényszeríteni azt az egészségügyben és szociális ágazatban dolgozók számára?
Mert ennek a csatának ők az igazi vesztesei. Amíg dr. Cser Ágnes nem tisztelti a törvényt, és packázik a bírósággal, azok, akiket képviselnie kellene, minden nap aprópénzért végzik az egyik legtiszteletreméltóbb munkát...