A LIGA szolidáris a pedagógusokkal

A LIGA Szakszervezetek szolidáris a pedagógusok követelésével, mivel elfogadhatatlannak tartja a Kormány által beígért béremelés elhalasztását.

A LIGA szolidáris a pedagógusokkal

Az intézkedés elmaradása a társadalmilag amúgy is kevéssé megbecsült pedagógusok körében óriási elkeseredettséget okoz, és demoralizálhatja a jövő nemzedék felnevelésében oroszlánrészt vállaló munkavállalói kört.

Az egészségügyi ágazathoz hasonlóan a pedagógusok esetében is lehetőség lenne a tarthatatlan helyzet enyhítésére. A LIGA Szakszervezetek azt kéri a Kormánytól, hogy ne halassza el a béremelést, és ne a pedagógusok jövedelmének rovására takarékoskodjon.
Enélkül is előteremthetők a szükséges források: a konföderáció már régóta szorgalmazza az egykulcsos adórendszer újragondolását, többkulcsossá tételét, ezáltal pedig a magasabb jövedelemmel rendelkezők megadóztatását.

A LIGA Szakszervezetek úgy látja, hogy a pedagógusok felkészültek az ellenállásra, így akár a sztrájk alkalmazására is. A konföderáció mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a konfliktus, és a beígért béremelést megkapják a pedagógusok. Amennyiben a tárgyalások nem vezetnek eredményre, a LIGA Szakszervezetek minden jogszerű eszközzel támogatja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének törekvéseit.