Dunaferres szakszervezet a LIGA-nál

A Dunaferr Ifjúsági Szervezet az elmúlt hétvégén kihelyezett ülést tartott Pécsett. A szakszervezet képviselői áttekintették a világgazdasági válsággal terhelt környezetben saját szerepüket és tevékenységük, érdekvédelmi munkájuk hatékonysága növelésének lehetőségeit. A szakmai rendezvényen a szakszervezet legfőbb döntéshozó szerve, a Küldöttgyűlés kinyilvánította szándékát, hogy csatlakozni kívánnak a megújuló szakszervezeti mozgalom egyik letéteményeséhez, a LIGA Szakszervezetekhez.

Dunaferres szakszervezet a LIGA-nál

A Dunaferr Ifjúsági Szervezet az ISD Dunaferr Zrt. egyik reprezentatív szakszervezeteként több mint húsz éve képviseli a munkavállalók érdekeit. Tradicionális szakszervezeti értékek képviselete mellett fontos az is, hogy a közel kétezer tagot magába foglaló érdekvédelmi szervezet egy országos és nemzetközi viszonylatban is jelentős szakszervezeti tömörüléshez csatlakozva tevékenységébe integrálhassa mindazokat az értékeket, amelyek a mai európai mozgalmak sajátjai. A csatlakozási kérelmet a LIGA Tanács várhatóan novemberben fogadja el.

Az esemény kapcsán 2012. október 17-én a csatlakozás részleteinek egyeztetése érdekében Dunaújvárosban találkozott a LIGA Szakszervezetek elnöke, Gaskó István és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnöke, Csapó Tamás. A találkozót követően az országos szervezet elnöke megtekintette az ISD Dunaferr Zrt. fő technológiai folyamatait. A gyárlátogatást követően a LIGA Szakszervezetek elnökét fogadta Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. vezérigazgatója is.