Egyre nagyobb a Malév tartozása dolgozói felé

Még milliárdokkal tartozik a Malév a volt dolgozóinak. A volt malévosok összes elismert járandósága - járulékokkal együtt - mintegy 9,7 milliárd forint, míg ők ennél jóval többet, 12,1 milliárd forintot követelnek.

Egyre nagyobb a Malév tartozása dolgozói felé

Az 1104 volt malévos dolgozó közül a járandóságát eddig csupán 64 ember kapta meg teljes mértékben - derül ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter tájékoztatásából. Eszerint a Malév Zrt. tevékenységének megszüntetésekor a társasággal 1025 fő, külföldön pedig további 15 országban 79 fő állt munkaviszonyban.

A Bérgarancia alapból 2012. szeptember 30-ig járó juttatásokkal együtt 959 embernek összesen 940,7 millió forintot igényelt a felszámoló. A járandóságát azért csak 64 ember kapta meg teljesen, mert követelésük alacsonyabb volt, mint az alap egyéni limitje (az egyéni limit vezető állású munkavállalóknál bruttó 186 ezer forint, beosztottaknál 1,013 millió forint). A felszámolás jelenlegi állása szerint - a felszámolóbiztos tájékoztatása szerint - a dolgozói követelések teljes kifizetésére a cég vagyona nem nyújt fedezetet - tette hozzá a miniszter.