Biztató fejlemények a Dunaferrben

A DUNAFERR Ifjúsági Szervezet által 2012. november 8-án kezdeményezett és 2012. november 14-én délután megtartott Érdekegyeztető Tanács (ÉT) ülés keretében tárgyalóasztalhoz ültek a DUNAFERR Ifjúsági Szervezet, a DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, valamint a munkáltató képviselői.

Biztató fejlemények a Dunaferrben

A munkáltató bejelentette, hogy a Vasas Szakszervezet által javasolt Nemzeti Munkaügyi Hivatal Foglalkoztatási Igazgatóságot, mint a tárgyaló felek közötti közvetítőt jelen helyzetben még nem kívánja igénybe venni, mert véleménye szerint a sztrájkra okot adó konfliktusokat az érintett felek egymás között rendezni tudják.

A tárgyaló felek hangsúlyozták, hogy érdekük a konfliktusok tárgyalásos úton történő rendezése és ezért minden, a 2012. évi alapbérfejlesztés fennmaradó részének kiadását gátló problémát egyenként megvitattak és kölcsönösen értelmeztek. A kölcsönös értelmezések után a felek pénzügyi források tekintetében is lehetőséget látnak a kompromisszumos megoldások létrejöttében.

Az egyeztetés során a tárgyaló felek rögzítették, mindent megtesznek annak érdekében, hogy 2012. november 19-én a Kollektív Szerződés kötésére jogosult szakszervezetek és a munkáltató, a közel hét hónapos tárgyalássorozat lezárásaként a társaságcsoport Kollektív Szerződésének részeként aláírhassák a 2012. évi bér- és szociális megállapodás lezárását. Ha ez megtörténik, akkor a DUNAFERR DV. Szakszervezeti Szövetség a 2012. november 20-án kezdődő 72 órás sztrájkfelhívását visszavonja.