Diplomáciai mentesség? Ugyan kérem!

Dr. Cser Ágnes jogász, mégsem állhatja a jogot. Vagy csak nem ismeri, nem érti. Nem tudni. A bíróságot meg aztán végképp nem szereti. Mert hiába kötelezi a bíróság, hogy jelenjen meg előtte, szerinte azt neki nem kell. Hát most mégis kell!

Diplomáciai mentesség? Ugyan kérem!

Amikor legutóbb már a rendőröket küldték rá az MSZ EDDSZ önjelölt elnökére, hogy márpedig meg kell jelennie a bíróság előtt, mert ő is csak egy állampolgár, azzal a - kétségkívül - eredeti ötlettel állt elő, hogy ő diplomáciai mentességet élvez.

Sajnos az intézkedő rendőröket ez kellően megzavarta arra a rövid időre, amíg Cser Ágnes kicsúszott a kezükből. És hát az igazságszolgáltatás fájdalmasan lassan és csikorogva örlő malmait is megakasztotta ez a meglepő érvelés egy időre.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság azonban - konzultálva a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal - végül megoldotta ezt a jogtörténeti jelentőségű problémát. A bíróság karácsonyi levelében megírta, hogy dr. Cser Ágnes hiába fontos ember, az igazságszolgáltatás még nála is fontosabb. És habár Brüsszelben neki nagyon fontos dolga van, azért a hazai peres ügyeire is kénytelen lesz időt szakítani.

A végtelen történet tehát folytatódik, de reméljük egyszer véget ér majd!

Cser EDDSZ