Tovább folytatódik a sajtóhadjárat a LIGA ellen

Továbbra is névtelen informátorok, bizalmas értesülések és meg nem nevezett szakértők véleményébe burkolva hazudik a magát baloldalinak valló sajtó. Tényként közölnek olyan szerkesztői véleményeket, amelyeknek a fele sem igaz, és rendre szándékosan kerülik az érintett fél megkérdezését.

Tovább folytatódik a sajtóhadjárat a LIGA ellen

Súlyos szakmai és etikai hibákat vétenek azok az újságírók és szerkesztők, akik ilyen - a legrosszabb időket idéző - módszerekkel akarják befolyásolni a közvéleményt, egy bizonyos politikai akaratnak megfelelve. A LIGA Szakszervezetek most nem indít pert az egyes újságok felelős szerkesztői ellen, de vannak olyan újságírók, akikkel kénytelenek voltunk megszakítani a kapcsolatot. Ezek az újságírók mind személyes ismerőseink voltak, ismerték mobilszámainkat, többször elbeszélgettünk informálisan is, próbáltuk segíteni a munkájukat. Ők mégsem érezték úgy, hogy legalább az alapvető szakmai minimumhoz ragaszkodniuk kellene. Inkább eladták magukat kilóra.

Legutóbb a Vasárnapi Híreknek sikerült egy kellően mocskolódó, és egyszerűen hazug írást leközölnie. Természetesen név nélkül, szerényen csak így: munkatársunktól.

A cikk azért is kritikán aluli, mert a szerző kínjában már olyan dolgokba is belekötne, amelyeket másoknál dicséretként tüntetne fel.

Felrója például, hogy a LIGA azért kívánja bővíteni tagszervezetei sorát, hogy „ezzel saját tárgyalási pozícióját erősítse". Nahát! Micsoda bűn ez, egy érdekvédő szervezettől! Méghogy erősíteni a tárgyalási pozíciót, ráadásul úgy, növeli tagjai - tehát az általa képviseltek - létszámát! ...

Forradalmi újdonságként közli továbbá, hogy a LIGA felveszi soraiba a más konföderációkból kilépett szervezeteket. Ezt a stratégiát azonban - a szakszervezeti világot kicsit is ismerők mind tudják - hosszú évek óta, nyíltan űzi a LIGA Szakszervezetek. Csakhogy nem pénzt ígérve csábítja el a szakszervezeteket, hanem valós érdekvédelmet ajánlva. Mindezt úgy, hogy a konföderációk közül szinte egyedüliként írja elő a belépés napjától kötelezően a pártfüggetlenséget, és a tagdíjfizetést, amely a mindenkori minimálbér 0,09%-a. Aki pedig nem fizet, pár hónapon belül automatikusan kizáródik a tagszervezetek közül. Elég kemény feltételek ezek ahhoz képest, hogy a cikk ismeretlen szerzője szerint csak azok igazolnának át, akiknek nincs pénze...

És hogy ki kinek a barátja, ki van az ellenzéki pártokkal és ki van a kormánypártokkal? Hát, meg lehet nézni, melyik konföderáció az egyetlen a hat közül, amelyik eddig minden kormány ellen hirdetett már sztrájkot, szervezett országos méretű demonstrációt. Csak nem a LIGA Szakszervezetek?

Lehet tehát mocskolódni, de aki sárral dobálózik, maga is sáros lesz. Miközben a megcélzottat lehet, hogy el sem találja igazán...