Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Várhatóan tovább folytatódik a napokban az a konzultáció és egyeztetés sorozat, amely január 29-én megkezdődött dr. Fónagy János NFM parlamenti államtitkárával, a víziközmű ágazatot érintő adó és rezsicsökkentés eredményeként előálló intézkedések következményeiről, a megoldási lehetőségéről.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Az első találkozón, ahol a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége /VKDSZ/ vezetői ismertették az ágazat integrációjával, a közműadóval és a tervezett 10%-os vízdíjcsökkentéssel kapcsolatos ágazati problémákat, megerősítésre került, hogy a kölcsönös megoldás keresése érdekében szükség van a folyamatos egyeztetésekre és személyes konzultációkra.

Fónagy János államtitkár elmondta: A tervezett víz- és csatornadíj csökkentése megfontoltságot igényel. Ennek során a munkaadók és munkavállalók szakmai véleményét is figyelembe veszik.

A Szakszervezeti Szövetség ebben az egyeztetési folyamatban biztosítottnak látja, hogy a döntéshozók megfelelő információk birtokában mérlegelik majd a tervezett vízdíjcsökkentést, szakmai alapon elemzik annak hatásait, figyelembe veszik a lakosság, az üzemeltetők és nem utolsó sorban a munkavállaló érdekit is, mellyel továbbra biztosítható lesz az ágazatban dolgozó mintegy 20 ezer dolgozó foglalkoztatása és jövedelmének megtartása.

Vízügy Fürjes VKDSZ Fónagy rezsicsökkentés