A sztrájkolók kitartanak

Kitartanak a sztrájkolók a Dunaferrben. A szerda óta tartó sztrájkhoz egyre többen csatlakoznak, ahogy telnek a napok. Míg az első napon a hengerművek és a szállítás bizonyos részei szüntették be a munkát, azóta a kokszolóban és az acélműben is sztrájkot szerveztek. Hétvégén a nagyolvasztómű munkavállalói is leálltak 2-2 órára.

A sztrájkolók kitartanak

A mára szervezett sínblokádot első értesülések szerint a rendőrség, majd később a MÁV biztonsági igazgatósága tiltotta be, amely tiltást a szakszervezetek véül elfogadtak a munkavállalók biztonsága érdekében. Szerdán viszont mindenképpen lesz demonstráció Budapesten, az Orosz nagykövetség előtt, délután 16.30 órakor.

A demonstráció célja:

- Tiltakozás az ellen a főtulajdonosi álláspont ellen, hogy a közel 7000 munkavállaló nap, mint nap olyan munkát végez, amely már ötödik éve növeli a Dunaferr Társaságcsoport veszteségét.

- A főrészvényes orosz tulajdonú állami bank, a Vnyesekonom Bank figyelmének felhívása és pénzügyi beavatkozásának kikényszerítése a Dunaferr Társaságcsoport gazdálkodásának erősítése érdekében.

- Tiltakozás az ellen a főrészvényesi akarat ellen, hogy Dunaújvárosban a munkájukat becsülettel végző munkavállalók munkáját az orosz nagytőke tudatosan leértékelje.

- Tudják meg a tulajdonosok, hogy a Dunaferr-es munkavállalók 2013-ban nem akarják azt, hogy reálkeresetük ugyanúgy csökkenjen, mint 2012-ben.

Dunaferr sztrájk demonstráció