Április 11. - Demonstráció a bérajánlásért!

A LIGA Szakszervezetek felszólította a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét (VOSZ), hogy ne akadályozza az országos, kétoldalú bérajánlás létrejöttét azzal, hogy a folyamatos tárgyalások, és a többi szociális partner rugalmassága ellenére is teljes mértékben elzárkózik a megegyezéstől.

Április 11. - Demonstráció a bérajánlásért!

Az elhúzódó gazdasági válság hatásai által sújtott munkavállalók helyzete nem romolhat tovább azzal, hogy nem születik megállapodás a legalább az infláció mértékét elérő bérajánlásról. Az értékőrző bér ugyanúgy érdeke a vállalkozásoknak, mint a munkavállalóknak, egyrészt a bérek vásárlóerejének megőrzése miatt, másrészt a munkavállalók motivációjának fenntartása érdekében.

A hetek óta tartó tárgyalások során, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) munkaadói és munkavállalói szervezetei közös munkával érték el a megállapodás közeli helyzetet, amelyet egyedül a VOSZ nem hajlandó elfogadni.

A LIGA Szakszervezetek szerint az össztársadalmi érdek megkívánja a munkavállalói szervezetek és a munkaadói szervezetek részéről is azt a rugalmasságot, amellyel elérhető - a versenyszférában és a közszférában is - egy minden fél számára elfogadható közös ajánlás. Az ettől való következetes és merev elzárkózás nem csak munkavállalók millióinak sorsát nehezíti meg, de családjaikon keresztül az egész társadalom kárát látja.

A VOSZ- szal folytatott tárgyalások megrekedése miatt, a LIGA Szakszervezetek - támogatva a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége kezdeményezését - nyomásgyakorló eszköz bevetését tartja szükségesnek, hogy jobb belátásra bírja a VOSZ-t, ezért 2013. április 11-én 11 órára demonstrációt szervez a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének központja (1107 Budapest, Mázsa tér 2-6.) elé. A munkáltatói szövetség ugyanis jelenleg az egyetlen kerékkötője a bérajánlás létrejöttének.

Ha Ti is fontosnak tartjátok a bérajánlás létrejöttét a 2013-as évre, várunk Benneteket a demonstrációra!

demonstráció bérajánlás VASZ


Letölthető dokumentumok:

Demonstracios_szorolap.pdf