Köszöntjük a köztisztviselőket, kormánytisztviselőket, egészségügyi dolgozókat!

Július 1-jén van a köztisztviselők és a kormánytisztviselők napja, valamint a Semmelweis-nap is, emiatt zárva vannak a hivatalok, önkormányzatok, a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is. A LIGA Szakszervezetek köszönti a azokat, akik egész évben a köz szolgálatában dolgoznak!

Köszöntjük a köztisztviselőket, kormánytisztviselőket, egészségügyi dolgozókat!

A köztisztviselők napjának megünneplését a szakszervezet kezdeményezte 1996-ban a köztisztviselői törvény 1992. évi életbe lépésének emlékére.

A köztisztviselők napját 2001-től munkaszüneti nappá nyilvánították, az egyes hivatalok saját maguk dönthettek arról, hogy részleges vagy teljes munkaszünetet, illetve ügyeletet tartanak-e.

2011. június 20-án az Országgyűlés úgy döntött, hogy július 1-jét a köztisztviselőkéhez hasonlóan a kormánytisztviselők napjává is nyilvánítja. A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja a kormánytisztviselők, az ügykezelők és a fizikai alkalmazottak számára munkaszüneti nap.

A LIGA Szakszervezetek ezúton is köszönti a köztisztviselőket és kormánytisztviselőket!

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelwis Ignác, az anyák megmentője. A magyar egészségügy legnagyobb ünnepén az egészségügyben dolgozók kitartását, munkabírását, elhivatottságát méltatjuk, de beszélni kell az ágazat problémáiról is, hogy folyamatosan javíthassunk helyzetükön!

A LIGA Szakszervezetek ezúton is köszönti az egészségügyben dolgozókat!