A Munkáért! - TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001

A Magyar Közlöny 118. számában megjelent, hogy a TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 számú, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatot a kormány jóváhagyta, és hozzájárult a projekt támogatási szerződésének - a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága általi - megkötéséhez.

A Munkáért! - TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001

A projekt támogatási összege 1,6 milliárd forint. A projekt címe: „A munkáért!”.  

A projekt célja a szociális párbeszédben és konzultációban résztvevő szervezetek kapacitásának megerősítése és együttműködésének elősegítése annak érdekében, hogy hatékonyan és felkészülten tudják képviselni a munkavállalók és munkáltatók érdekeit, valamint képesek legyenek eredményesen becsatornázni véleményüket, javaslataikat a munkaügyi és szakpolitika alkotás folyamatába, illetve a döntéshozatalba.

A pályázat további célja a munkavállalók, munkáltatók és vállalkozók alkalmazkodóképességének növelése az új munkajogi szabályozás alkalmazásának vizsgálatán, munkavállalói ismeretek oktatásán, valamint naprakész vállalkozói ismeretek elérhetővé tételén és vállalkozói konzultációk megszervezésén keresztül.

  • A 2012. július 1-én hatályba lépett Munka Törvénykönyve széleskörű társadalmi hatásainak vizsgálata és az eredmények disszeminációja.
  • A kollektív szerződések megkötésének támogatása és kiterjesztésük elősegítése, a kollektív szerződésekkel való lefedettség növelése, a kollektív szerződések megfelelő alkalmazásának elősegítése.
  • Munkavállalói ismeretek szakképzésben történő oktatásának előkészítése, mely lehetővé teszi, hogy a szakmát tanuló fiatalok felkészült ismeretekkel léphessenek be a munkaerőpiacra.
  • Vállalkozói képzést és tapasztalatcserét elősegítő fórum létrehozása és működtetése.

A projekt konzorciumban fog megvalósulni, a konzorcium vezetője a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA Szakszervezetek), a konzorciumi partnerek pedig a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).


Letölthető dokumentumok:

MK_13_118.pdf