Hol a legveszélyesebb dolgozni?

Sokan arra tippelnének, hogy például az építőiparban dolgozni rendkívül veszélyes, gyakori a munkahelyi balesetek száma. A jobs.aol.com értesülései szerint viszont abban a szektorban a legveszélyesebb dolgozni, ahol a legközelebb van a segítség: az egészségügyben.

Hol a legveszélyesebb dolgozni?

Egy új, amerikai tanulmány meglepő eredményre jutott. A munkahelyi balesetek előfordulási aránya - 45 százalékkal - az egészségügyben a legmagasabb. Az itt dolgozók hétszer nagyobb valószínűséggel sérülnek meg, vagy esetleg lesznek támadás áldozatai, mint az átlag munkavállalók. A kutatás szerzői kiemelik, hogy az erőszakos támadások elsősorban a pszichiátriai létesítményekben történnek, de a "hagyományos" betegellátás során is előfordul, hogy a páciens agresszíven lép fel.

A jelentésből az is kiderül, hogy a munkahelyi biztonsággal és egészséggel foglalkozó illetékes szervek csak minimális odafigyeléssel vannak az egészségügy felé. Pedig a munkahelyi erőszak, mint előforduló tényező 2010-ben 13 százaléknyit emelkedett az előző évi adatkohoz képest.

De nem csak a betegek jelentenek veszélyt az alkalmazottakra. Kiderült, hogy a legtöbb amerikai egészségügyi intézmény is borzalmas állapotban van. A bomladozó falak, a gyakran meghibásodó elektronika is rengeteg veszély forrása. Vajon a hazai körkép mit mutatna?

Fotó: janoskorhaz.hu

egészségügy