"Fogyatékosság-barát Munkahely"-pályázat munkáltatóknak!

Azok a munkáltatók pályázhatnak az elismerésre, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. Határidő: szeptember 15.

A Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa. Azon munkáltatók pályázhatnak az elismerésre, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.

Az elismerést minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak.

Az elismerésre és a logó használatára bármely nyílt munkaerő-piaci munkáltató jelentkezését várjuk- az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből egyaránt. Kis-, közép- és nagyvállalatok egyaránt lehetnek fogyatékosság-barát munkahelyek.

Az elismerés megszerzéséhez az alábbi területeken megvalósított, legalább egy fejlesztést szükséges igazolni. A konkrét célokat a szervezet aktuális helyzetéhez, stratégiájához mérten tűzheti ki:

• A szervezet vezetőinek felkészítése a fogyatékosság tudatos kezelésére.
• A szervezet munkatársainak felkészítése a fogyatékos emberek befogadására.
• A szervezet fogyatékossá váló dolgozóinak megtartásához irányelvek meghatározása.
• A toborzási folyamat akadálymentesítésének fejlesztése.
• A fogyatékosság-barát munkahely logó használatának beépítése a toborzási folyamatba.
• A fogyatékos emberek toborzását, foglalkoztatását, megtartását, a dolgozók szemléletformálását javító eredmények szisztematikus értékelése.

A nyertes pályázó az elismerés megszerzését követően jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára.

A logó azt kommunikálja, hogy a munkáltató pozitívan fogadja a fogyatékos álláskeresők jelentkezését.

A logó használata a külső és a belső kommunikáció során egyaránt üzenetértékű:

Egyrészt világossá teszi a fogyatékos emberek számára, hogy az adott szervezetnél örömmel fogadják jelentkezésüket az álláshirdetésekre, és érdeklődnek képességeik iránt.

Másrészt a meglévő munkavállalóknak azt üzeni, hogy értékelik hozzájárulásukat, és méltányosan fogják őket kezelni, ha munkavégző képességük csökkenne. A munkatársak büszkék vállalatukra, ezáltal lojálisabbak, ha azt látják, hogy vállalatuk a fogyatékos emberek jó munkáltatójává igyekszik válni.

További információ és jelentkezés: http://fbm.hu/home
Pályázati határidő: 2013. szeptember 15.