Közel 900 embertől kíván megválni a Dunaferr

Az előzetes hírekkel ellentétben augusztus 15-én 890 munkavállaló leépítését jelentette be a Dunaferr Zrt. a Fejér Megyei Munkaügyi Központnál - így tudja Oláh István, a cégnél működő Ifjúsági Szervezet elnöke.

Közel 900 embertől kíván megválni a Dunaferr

A korábbi híradások ugyanis arról számoltak be, hogy 1500 főt érintő létszámcsökkentésre készül a Dunaferr.
Oláh szerint a leépítésre 250 fős csoportokban kerülne sor, az első körben érintetteket szeptember elején bocsátanák el, az utolsókat 2014. júniusában. Az elnök szerint 890 munkavállalónál többet nem kíván elbocsátani a Dunaferr - ez azonban így is megengedhetetlenül sok családot sodor kilátástalan helyzetbe.

A munkáltatóval várhatóan a jövő héten kezdődnek meg a tárgyalások a létszámleépítés végrehajtásáról. Az MTI értesülései szerint a csütörtöki bejelentést követően hét nap múlva kell elkezdeni az egyeztetéseket az érdekvédők és a vállalatvezetés között. A tárgyalásra 15 nap áll rendelkezésre, utána - megállapodás mellett vagy anélkül - megkezdődik az egyes szakmacsoportokat érintő leépítések számszerűsítése, majd ezt követően mintegy két hónap múlva a név szerinti elbocsátások.

A vállalat menedzsmentje augusztus 12-én közölte, hogy a dolgozói létszámot 1500 fővel csökkentik a cég tartósan veszteséges működése miatt.