Jövőre öt hosszú hétvége lesz

Megjelent a Magyar Közlönyben a nemzetgazdasági miniszter rendelete a 2014. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről. Ennek értelmében jövőre három munkanapot helyeznek át, így három hosszú hétvégével számolhatunk, amit az ünnepek további kettővel egészítenek majd ki.

Jövőre öt hosszú hétvége lesz

A rendelet alapján a 2014-ben csütörtökre eső május 1-jéből úgy lesz hosszú hétvége, hogy május 2. pihenőnappá változik, amit május 10-én, szombaton dolgozunk le. Októberben a köztársaság kikiáltásának és az 56-os forradalom kitörésének napját, azaz a szintén csütörtökre eső 23-át úgy ünnepelhetjük, hogy pénteken nem kell dolgozni menni - helyette október 18., szombat lesz munkanap.

Karácsonykor jön ugyanakkor egy igazán hosszú, ötnapos hétvége. Az NGM-rendelet alapján a szerdára eső december 24. ugyanis pihenőnap, amit december 13-án dolgozunk le. Március 15-e és november 1-je ugyanakkor hétvégére esik, augusztusa 20-a viszont szerdára, így akkor megpihenhetnek a dolgozók.

A húsvét és pünkösd hétfőre ugyanakkor bizton számíthatunk, április 21-ével és június 8-ával fog meghosszabbodni egy-egy hétvégénk, vagyis 2014-ben összesen öt hosszú hétvégével tervezhetünk.