BKV-sok lassítják a forgalmat

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet ötven tagja kezdett forgalomlassító sétát Budapesten a Blaha Lujza téren, így tiltakozva 150 ember elbocsátása ellen. A LIGA Szakszervezetek elutasítja a BKV-nál tervezett és folyamatban lévő kiszervezéseket, és a helyzet mielőbbi megnyugtató rendezésére szólítja fel a BKV menedzsmentjét.

BKV-sok lassítják a forgalmat

A kirúgások elsősorban a buszvezetőket és a szerelőket érintik. Az elbocsátásokat el lehetett volna kerülni azzal, ha a BKV az év elején létszámstopot vezet be, és a határozott idejű munkaviszonnyal rendelkező dolgozók szerződéseit nem hosszabbítja meg - áll a megmozdulást szervező Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete - Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ-KKDSZ) közleményében.

A demonstrálók fél napig járkálnak körbe a téren zebrától-zebráig, ezzel hívva fel a figyelmet a munkavállalókat ért támadásra. Jáger István, az EKDSZ egyik vezetője elmondta, a munkaidő vége után várhatóan sokkal többen lesznek, hiszen tegnap csak egy szakszervezettel sikerült megállapodnia a BKV-nak. Ennek értelmében a munkáltatók mindent megtesznek, hogy egyetlen dolgozó se kerüljön az utcára, de százötven embert mégis elbocsátanak.

http://www.atv.hu/videok/video-20130718-leepites-a-bkv-nal

BKV


Letölthető dokumentumok:

Rendezvny_plakt_3.pdf