Nemzetközi együttműködésben a LIGA a migráns munkavállalókért

Az Európai Bizottság Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadás ügyekért felelős főigazgatósághoz benyújtott LIGA Szakszervezetek pályázata kedvező elbírálásban részesült. A VP/2013/002/0050 nyilvántartási számú pályázat célkitűzése az információ elősegítése a migráns munkavállalók számára nemzetközi szakszervezeti együttműködés keretében.

Nemzetközi együttműködésben a LIGA a migráns munkavállalókért

A pályázatot a LIGA Szakszervezetek a Trade Union Congress - TUC (UK), valamint a National Trade Union Confederation "Cartel Alfa" (Romania) partnerekkel együtt nyújtotta be.

A projekt időtartama 11 hónap, mely időszak alatt a résztvevők vállalták, hogy megosztják egymással a szakszervezetek a migráns munkavállalókkal kapcsolatos tapasztalataikat. A projekt részeként külsős kutatók bevonásával az érintett három országban tanulmány készül a migráns munkavállalók számára elérhető, jelenleg működő információs-tájékoztatási forrásokról, tájékozódási lehetőségekről és az ezirányú igényekről. A projekt részét képezik a Magyarországon, Romániában, és Angliában megtartott gyakorlati tapasztalatcserét segítő workshopok. A projekt zárásaként az összegyűjtött tapasztalatokat és elért eredményeket a szervezők 2014-ben megrendezett nemzetközi konferencián osztják meg a résztvevőkkel és az érdeklődőkkel.

A projekt szintén célul tűzi ki a szakszervezetek és a társadalmi párbeszédben részvevő más szereplők nemzetközi együttműködésének az erősítését.

A projekt zárásának dátuma: 2014. október 24.