Székely Tamás "egyesítő" szavai

A Népszabadságban és a 168 Órában is olvashatóak Székely Tamás szavai arról, hogyan gondolkodik a magyarországi szakszervezeti mozgalom jövőjéről. Mindezzel nem is lenne gond, ha mindezt nem úgy tenné, hogy miközben modern, európai és felvilágosult ember látszatát kívánja kelteni, folyamatosan hazudik és gyalázza egy másik szakszervezeti konföderáció munkáját.

Székely Tamás

A LIGA Szakszervezetek érdeklődéssel figyeli a három magyarországi konföderáció - a SZOT utódszervezeteinek - újraegyesülését, és nem illette kritikával azt. Belső ügye az újonnan alakuló szervezetnek, hogy kit választ meg elnökének.  

Székely Tamás - miközben folyamatosan az összefogásról beszél - egyetlen nyilatkozatot sem hagy ki, hogy sértő és valótlan módon nyilatkozzon a LIGA Szakszervezetekről, több, mint 100.000 tagját sértegetve ezzel. Olyan szakszervezeti tagokat, akik hóban-fagyban álltak 24 órán át az útak mentén országszerte, hogy tegyenek valamit a Munka törvénykönyve teljes kifacsarása ellen. Olyan munkavállalókat, akik vállalták, hogy fizetés nélkül maradnak, kockáztatják az állásukat is, de kiállnak a jogaikért, és sztrájkba lépnek. Olyan embereket, akik pusztán azzal többet tettek le eddig életükben az asztalra Székely Tamásnál, hogy minden nap vagy éjszaka bejártak a gyárba dolgozni, sokszor napi 12 órákra.

A LIGA Szakszervezetek érdekharcait a munkavállalók elárulásának nevezni, sztrájkjait paródiának minősíteni olyan felelőtlenségről - és a való világ ismeretének teljes hiányáról - tanúskodik, amely azt jelzi, az illető nem áll készen arra, hogy 150.000 munkavállaló élére álljon.

Amennyiben mégis Székely Tamásra esne a választás, az általa is hangoztatott és fontos együttműködés elég nehézkessé válna Magyarország két legnagyobb szakszervezeti konföderációja között. Nehéz ugyanis komolyan együttműködni olyasvalakivel, aki minden nyilvános megszólalásakor belerúg az elvileg vele egyoldalon - a munkavállalók oldalán - harcolókba.