Kilépett a MOSZ az Autonóm Szakszervezetek Szövetségéből

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) a november 13-i rendkívüli kongresszusán elfogadott határozata alapján kilépett az Autonóm Szakszervezetek Szövetségéből. Az érdekképviselet közleménye szerint a döntést a május 1-jén bejelentett, az Autonómok, az MSZOSZ, és a SZEF egyesülési folyamatának bizonytalan jövője és működése miatt hozták meg.

Kilépett a MOSZ az Autonóm Szakszervezetek Szövetségéből

A MOSZ jelenleg nem tartozik egyetlen szakszervezeti konföderációhoz sem, és nem is áll szándékában más országos szakszervezeti szövetségbe belépni - közölték.

Kiss László, a MOSZ elnöke az MTI kérdésére úgy fogalmazott: a három szakszervezeti konföderáció egyesítésével nem értettek egyet, ráadásul voltak olyan megnyilvánulások, amelyek politikai elkötelezettséget mutattak, a MOSZ pedig nem szeretne egyik politikai párthoz sem kötődni.

Az egyesült szakszervezeti szövetség nem tudná jobban képviselni a mozdonyvezetők érdekeit, mint maguk a mozdonyvezetők - közölte az elnök. Hozzátette azt is, hogy a MOSZ már korábban felfüggesztette tagságát az Autonóm Szakszervezetek Szövetségében.