Újabb pályázatot nyert a LIGA az Európai Bizottságtól

Az "Európai Üzemi Tanácsok alakításának elősegítése az új tagállamokban a vállalati szintű szociális partnerek informálásával és képzésével" című (VP/2013/003/0060 sz.) projektet az Európai Bizottság Foglalkoztatási, Szociális és Társadalmi Összetartozási Főigazgatósága írta ki.

Újabb pályázatot nyert a LIGA az Európai Bizottságtól

A projekt célja a szektorális és vállalati szintű szociális partnerek képviselői és más érdeklődők (szakszervezeti, ÜT képviselők, HR és jogi tanácsadók) számára a megújított Európai Üzemi Tanács és más vonatkozó európai szabályozás megismertetése, ezen belül is a nemzetközi információs és konzultációs fórumok alapításának a tudatosítása. A projektben 3 ország vesz részt: Magyarország, Litvánia, Lengyelország. Magyarországon a LIGA Szakszervezetek partnerei a LIGA Vas és Fémipari Szövetsége, valamint az MGYOSZ.

Tevékenységek:

  • A munkavállalók, munkaadók képviselői számára egyszerű, de informatív áttekintő prospektusok, szóróanyagok összeállítása, ezek vállalati szintű terjesztése.
  • 3 információs nap szervezése Magyarországon, amelyet 2 napos gyakorlati képzés követ (az EÜT alakításának technikai, jogi kérdései)
  • Nemzetközi konferencia, már működő és még csak tervezett Európai Üzemi Tanácsok vállalati szintű képviselői közti tapasztalatcsere

A projektre igényelt támogatási összeg 124.792 Euro.