Ma van a Migránsok Világnapja

Az ENSZ december 18-át választotta a Migránsok Világnapjának, mely az 1990-ben elfogadott Nemzetközi Egyezmény évfordulója, ami a migráns munkavállalók és családjaik védelmét és jogait biztosítja.

Ma van a Migránsok Világnapja

December 18-a alkalmat ad arra, hogy megünnepeljük a migráns munkavállalókat, akik arra törekednek, hogy elfogadják őket a fogadó országban, ahol munkájukkal és kultúrájuk megismertetésével hozzájárulnak egy változatosabb, színesebb világ megteremtéséhez.

Világszerte rengeteg munkavállaló kénytelen azt választani, hogy hazáját elhagyva más országban próbálja meg beteljesíteni álmait, olykor dacolva a fogadó ország polgárainak ellenszenvével. 232 millió migráns munkavállaló 90%-át a jobb munkalehetőségek motiválják a távozásra világszerte.

A szakszervezetek feladata, hogy az esélyegyenlőséget, és az emberi jogokat szem előtt tartva minden munkavállaló számára ugyanolyan jogokat biztosítson. A LIGA Szakszervezetek felismerve a mobilitás dinamizmusát, a brit TUC és a román CARTEL-ALFA szakszervezeti konföderációkkal közös projekt keretein belül keres megoldásokat a migránsok problémáira.

migráns