Idén 33 700 forintot kapnak a vasutasok

December 17-én nettó 33 700 forintot többletjuttatást kap 30 ezer vasúti dolgozó. Ez a Kormány és a VDSzSz Szolidaritás között 2011-ben létrejött megállapodás utolsó részlete, ami idén összesen 2 milliárd forint kifizetését jelenti.

Idén 33 700 forintot kapnak a vasutasok

A kifizetésről 2013. december 16-án írt alá megállapodást Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Ungvári Csaba, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója, Futó Imre, a MÁV Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke.

Az összeget a vállalati átszervezések vagy vonalátadások miatt a MÁV Csoport más vállalataihoz, illetve a GySEV-hez került vasutasok is megkapják, vezető beosztású munkatársak nem részesülnek a kifizetésből.

Ismeretes: Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a VDSzSz elnöke 2011 novemberében állapodott meg arról, hogy három év alatt összesen 5 milliárd forintot fizetnek ki a vasúti dolgozók számára. A munkavállalók az első 1 milliárd forintot tavalyelőtt, a 2012-re eső 2 milliárd forintot tavaly decemberben kapták meg.

vdszsz vasutasok