Munkajogi segítséget ad a mobilalkalmazás

Munkajogi segítséget is ad a LIGA Szakszervezetek mobilalkalmazása. Az applikációban a leggyakoribb kérdésekre lehet egyszerű, közérthető választ kapni.

Munkajogi segítséget ad a mobilalkalmazás

A LIGA Szakszervezetek (LIGA) mobilalkalmazása munkajogi kérdésekben is segít eligazodni a felhasználóknak, mondta el Fiedler Péter, a LIGA kommunikációs vezetője. Az alkalmazás letölthető Android és iOS operációs rendszerekre.

Közérthető válaszok

Az alkalmazás konkrét kérdésekre nyújt közérthető válaszokat, nem a teljes Munka törvénykönyvét tartalmazza, vagy annak hosszas magyarázatát. A leggyakoribb kérdések eddig a minimálbérrel, a hivatalosan nem létező, de napi szinten alkalmazott próbanap, a szabadság és a túlóra, valamint a kismamákat megillető védettség voltak, tájékoztatott Fiedler Péter.

Az applikációban a leggyakrabban felmerülő 100 munkajogi kérdésre lehet szabadszavas keresővel rákeresni, aminek eredménye egy paragrafusokat és törvénycikkeket mellőző gyorsválasz. Ezek a válaszok nem teljes értékű jogi tanácsok, de arra elegendőek, hogy ha például a munkaadó azonnali túlóra igényével szembesít, akkor le lehet ellenőrizni, hogy ez önmagában legális-e, mondta a kommunikációs vezető. Pontos választ országszerte megtalálható szakértők segítségével tudnak nyújtani, akiknek elérhetőségei szintén megtalálhatóak a mobilalkalmazásba épített térképes kereső segítségével, tette hozzá.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android és iOS operációs rendszerekre, a Google Play áruházban 4,7-es, az Apple Store-ban "4+"-os értékelést kapott.