Fotókampány a sztrájkjogért!

Ha egyetértesz azzal, hogy a sztrájkjog valóban fontos, akkor kérünk, hogy csatlakozz a LIGA Szakszervezetek akciójához. Nem kell mást tenned, csak a csatolmányban lévő képet kinyomtatnod és lefényképezkedned vele, majd a képet a sajto@liganet.hu e-mail címre február 18-án 16:00 óráig eljuttatni számunkra.

Fotókampány a sztrájkjogért!

Szeretnénk, ha minél több kép készülne munkavégzés közben, munkahelyeken, különböző hátterekkel. A legjobban sikerült képekből egy poszter montázst készítünk. Köszönjük szépen, ha részt veszel az akciónkban és megosztod ezt a felhívást!

Az ITUC tagszervezetei szintén különféle akciókkal készülnek, ezek közül csak néhány: Lettországban konferenciát szerveznek erre a napra, amelyen a munkavállalók mellett részt vesznek a munkaadói oldal képviselői, illetve kormánypárti képviselők is. Szlovákiában a KOZ SR egy, a szakszervezetekkel történő tárgyalássorozat mellett, szintén fotókampányt indít, de a sztrájkjog jelentőségét erősítendő levelet is továbbít a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának elnökéhez. A CC.OO spanyol szakszervezet az ország különböző pontjain szervez figyelemfelhívó akciókat, demonstrációkat. Albániában a BSPSH üzemi tanácsai 10 perces munkabeszüntetéssel vállalnak szolidaritást. Svájcban déli 12 órától kezdődően nemzetközi intézmények munkavállalói a des Nations téren gyűlnek egybe, egy egyórás akcióra.14-15 óra között a svájci székhellyel rendelkező nemzetközi szakszervezetek képviselői azon nagykövetségek előtt tartanak figyelemfelhívó sztrájkot, amelyek nem tartják tiszteletben az egyesülési ill. a gyülekezési jog szabadságát.
Magyarországon a LIGA Szakszervezetek fotókampányba kezdett a munkahelyeken, a sztrájkjog melletti kiállásért.

Fotók Magyarországról ie kattintva!

Fotók a világ többi részéről ide kattintva!


Letölthető dokumentumok:

el_a_kezekkel.pdf