Új tagszervezetek a LIGA Szakszervezeteknél

A LIGA Szakszervezetek mai elnökségi ülésén két új szervezet csatlakozási kérelmét is elfogadták, így mátol LIGA tagszervezet a móri Hegesztőanyaggyártó Érdekvédelmi Szakszervezet, és a győri Tükörgyártók Független Szakszervezete.

Új tagszervezetek a LIGA Szakszervezeteknél

A LIGA Szakszervezetek tagszervezeteinek tagsága, a munkavállalók részére 2015. január hónaptól kezdődően - tagszervezeteinek bevonásával - biztosítja a tájékoztatást a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) szociálturisztikai programjain való részvétel lehetőségeiről, a pályázati feltételekről, valamint közvetlen segítséget nyújt a jelentkező igényjogosultak részére a pályázatok benyújtása érdekében. A LIGA Szakszervezetek a fentiekkel a munkavállalóknak (tagszervezetei tagságának) nyújtott szolgáltatások körét kívánja bővíteni, mely szolgáltatások - az igénybevétel módjára is kiterjedő - részletes ismertetését a LIGA Szakszervezetek és az MNÜA között létrejött együttműködési megállapodás tartalmazza.

A LIGA Szakszervezetek Elnöksége az Alapszabály III.2.9. pontja alapján a közszférás érdekegyeztetési, versenyszférás érdekegyeztetési, és munkavédelmi munkabizottság felállításáról döntött.

Az ülésen a VKF munkabizottságaiban (munkajogi, sztrájkjogi, korkedvezmény-ügyi) részt vevő szakértő kolllgák tájékoztatták a LIGA elnökségét a bizottságokban folyó munkáról.