EVDSZ - Demonstráció a bérekért - ELMARAD!!!

A villamosenergia-iparban 2015. január 12-én megkezdődött ágazati bértárgyalás során a Munkáltatói Szövetség elfogadta a szakszervezeti oldal idei ágazati bérmegállapodással kapcsolatos 1,7%-os reálkereset-növekedésre és az 1,8%-os egy főre jutó szociális juttatás mértékének emelésére vonatkozó kérését. A megállapodást 2015. március 19-én a VAPB-ülés keretében írták alá. Emiatt a szakszervezet Elnöksége a március 20-i demonstrációt lefújása mellett döntött.

EVDSZ - Demonstráció a bérekért - ELMARAD!!!

Ismeretes: 2015. március 13-án az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Bánya-, Energia-és Ipari Dolgozók Szakszervezete képviselői úgy döntöttek, hogy 2015. március 20-án 10 órától demonstrációt tartanak Budapesten a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt (V. ker. József nádor tér 2-4.).

A LIGA Szakszervezetek kifejezte szolidaritását a dolgozók iránt, támogatta a demonstrációt, és arra kérte tagszervezeteit, hogy részvételükkel fejezzék ki szolidaritásukat a villamosenergia-iparban dolgozók iránt.