Akik nem demonstrálnak

A legutóbbi ágazati egyeztető értekezleten az MSZ EDDSZ nevében dr. Cser Ágnes asszony jelezte, hogy nem kívánnak részt venni a demonstrációban, és azt nem támogatják. Honlapjukon egyenesen így kezdődik az aktuális hír: "Sem sztrájkolni, sem demonstrálni nem kell." 

Akik nem demonstrálnak

Véleménye szerint ugyanis jelenleg az MSZ EDDSZ 2004. évi sztrájkbejelentésének tárgyalása folyik, nagyon hasonló követelésekkel. Így a május 12-i akcióra semmi szükség. Az ülésen részt vevő LIGA elnökségi tag beszámolója szerint ugyanakkor felajánlotta az EDDSZ akciójához való csatlakozás lehetőségét, mellyel viszont az ágazat akciószövetségbe tömörült szervezetei nem kívántak élni.

Az MSZ EDDSZ vezetője talán nem értette meg a felszólalók érveit, hogy nem 2004-ben kell élni, hanem 2015-ben. Elég egyértelmű pedig, hogy egy olyan szervezet sztrájkfelhívásához csatlakozni, amely 11 éve ugyanott tart (sztrájkfelhívás és tárgyalás) nem igen érdemes már. Ahogyan jó dolog a bakelit lemez, de az ember már inkább CD-t vesz, de igazából azt sem. Letölti a zenét egy online áruházból. A 11 éve eredménytelen akciókezdeményezéshez csatlakozás eleve kudarcra van ítélve. Az MSZ EDDSZ-nek volt 11 éve és legalább három különböző kormányfője, akiknél eredményt érhetett volna el, de az ágazatban tevékenykedő munkavállalók elemi felháborodását elnézve, nem igazán voltak eredmények. Ezért jött létre az új szövetség, hogy előről, az alapoknál kezdve, alulról szervezkedve nekirugaszkodjon, és egyértelműen közölje: eddig és nem tovább.

És hogy kell-e demonstrálni vagy sem, valószínűleg a tömegek döntik el, nem egy szervezet vezetője.