Közösen a szociális területért - demonstráció május 29-én

A LIGA Szakszervezetek kiáll a szociális területen dolgozók jogos követelései mellett, és részt vesz a május 29-én tartandó demonstráción. A LIGA elfogadhatatlannak tartja, hogy méltatlan körülmények között kell végezzék nap mint nap munkájukat, megalázóan alacsony fizetés mellett. Megengedhetetlen, hogy bérezésük jelentősen elmarad a szintén rosszul fizetett egészségügyi dolgozókétól, valamint, hogy bérüket több éve nem rendezték, emelték.

Közösen a szociális területért - demonstráció május 29-én

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság az egyeztetések eredménytelenségére tekintettel megszakította a sztrájktárgyalásokat a Kormánnyal.

A szociális ágazat követeléseinek nyomatékosítására a Sztrájkbizottság 2015. május 29-ére, 17 órától vonulásos demonstrációt szervez, és felhívja az ágazat valamennyi dolgozóját és ellátottját, hogy részvételével támogassa azt.

A Sztrájkbizottság követelései:
1. Az egészségügyi dolgozói illetmény-, illetve bértábla kiterjesztése a szociális ágazatban foglalkoztatottakra (mind a szakdolgozókra, mind a kisegítő dolgozókra), jogállástól függetlenül.
2. A szociális ágazatot érintően rendszeres érdekegyeztető tárgyalások megkezdése és folytatása a kormányzat és az ágazatban érintett érdekképviseleti szervezetek közt.
3. A szociális ágazat egészére kiterjedően a munkaközi szünet legyen a munkaidő része.

A rendezvény célja: demonstráció a szociális ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi elismeréséért, az ágazati bérrendezésért.

Tervezett program:
16.30 - gyülekező a Kodály köröndön
17.00 - vonulás az Andrássy út - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány u. útvonalon
18.30 - demonstráció az Alkotmány u. Kossuth tér felőli végén, beszédek, petíció, levelek átadása
19.30 - rendezvény vége