Bérmegállapodás a PICK SZEGED Zrt.-nél

Bérmegállapodás született a PICK SZEGED Zrt.-nél, ami a keresetek emelkedését jelenti a cég valamennyi munkavállalója számára. A közel két hónapos egyeztetések eredményeképpen megszületett egyezséget a dolgozókat képviselő Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete és Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója 2015. május 30-i dátummal írta alá.

Bérmegállapodás a PICK SZEGED Zrt.-nél

A bérmegállapodás célja, hogy ez évre biztosítsa a Társaságnál dolgozók megélhetését, lehetőséget kínálva arra, hogy egyéb intézkedések megtételével együtt reális perspektíva legyen a külföldre történő kivándorlás helyett itthon maradni és munkát vállalni az ágazatban.

A megállapodás részletei:

  • a szegedi vágó/ alapanyag előkészítő és bajai csontozó és pécsi csontozói/ daraboló területén teljesítményhez igazodó bérelem kerül bevezetésre, mely a napi teljesítmény alapján 10-15 %-os többlet bért eredményezhet a fenti területeken körülbelül 350 dolgozónál,
  • a fenti teljesítmény bónusszal nem érintett dolgozóknál egységesen 3+1 %-os bérfejlesztésre kerül sor a fizikai állománynál,
  • havi 3000 forintos étkezési utalványban is részesül valamennyi fizikai dolgozó,
  • a szellemi foglalkoztatottak egységesen 3%-os emelésben részesülnek.

A Felek a tárgyalások során mindvégig a vállalat hosszú távú céljait tartották szem előtt, a munkavállalókat a megállapodás részleteinek kidolgozásába a szakszervezet kérésének megfelelően bevonták, mely dicséri a cégvezetés és tulajdonosok hozzáállását.

A kölcsönös bizalom kialakulását segítette továbbá, hogy a 2015. február 26-ai sztrájkot követően megkötött megállapodást a cég teljesítette.

A megállapodás szól arról, hogy a Felek ez év szeptember 1-től tárgyalásokat kezdenek, egy középtávú foglalkoztatás-politikai paktum megkötéséről, mely jelzés a hazai és nemzetközi fogyasztóknak és partnereknek, hogy a Pick Szeged Zrt. nem csak a termékei minőségében, hanem ilyen tekintetben is meg kíván felelni egy modern és versenyképes európai vállalttal szemben támasztott elvárásnak.