Egyre többen ellenzik a vasárnapi boltzárat

Kijött a Medián legújabb felmérése a vasárnapi zárva tartásról, mely szerint egyre inkább visszasírják az emberek a nyitva tartó boltokat.

Egyre többen ellenzik a vasárnapi boltzárat

Idén kora tavasszal egy magánember kezdeményezésére három közvélemény-kutató intézet is feltette ugyanazt a kérdést országos reprezentatív felmérésben: "azt, hogy a boltok továbbra is nyitva tarthassanak vasárnaponként, Ön támogatja vagy nem támogatja?"

A támogatók aránya március elején az Ipsosnál 64 százalék, március végén a Mediánnál 62 százalék, április közepén a Tárkinál 59 százalék volt, írja a Medián a közleményében.

A Medián legutóbbi adatai szerint a május végi, 1200 fős országos felmérésben a megkérdezettek 72 százaléka állt ki a vasárnapi nyitva tartás mellett, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy minden társadalmi csoportban, beleértve a pártállás szerinti csoportokat is, egyértelmű többségben vannak azok, aki ellenzik a korlátozást. A legnagyobb mértékben épp a kormánypárti szavazók véleménye változott: míg márciusban a fideszesek körében kisebbségben voltak a vasárnapi nyitva tartás hívei (45 százalék), májusra már közel kétharmadosra nőtt az arányuk.