ETUC: magyar kormánynak le kell állítania a bevándorlók kriminalizálását

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) súlyosan aggodalmasnak tartja az Orbán Viktor, magyar miniszterelnök által, a közelmúltban indított „nemzeti konzultációt a bevándorlásról és terrorizmusról”. A konzultációt indító levél, és kérdőív a migráció és a terrorizmus közvetlen összekapcsolásával perverz kísérletet tesz a migránsok kriminalizálására és a populizmus szítására.

ETUC: magyar kormánynak le kell állítania a bevándorlók kriminalizálását

A téves feltevések csak rossz politikákhoz vezethetnek, és biztosan nem szolgálják a magyarok érdekeit.
„Orbán Viktor nemzeti konzultációja a bevándorlásról és terrorizmusról egyértelműen bevándorló és Európa ellenes érzéseket próbál kelteni a magyar lakosságban. Ez hamis üzenet, ami ellentétes az EU alapszerződésekben rögzített alapvető európai értékekkel és nemzetközi egyezmnényekkel” mondta Luca Visentini, az ESZSZ szövetségi titkára.
„Az EU migrációs politikájának aláásásával Orbán úr nem a külföldön dolgozó magyar polgárok százezreinek érdekei mentén cselekszik.”

„A bevezető szöveg és a kérdések megfogalmazása világosan mutatja, hogy a magyar kormány mindennel szembehelyezkedik, amit Európa jelent, és szembemegy az emberiesség alapelveivel.”
„A terrorizmus és az unió határvidékén zajló tragédia összekapcsolása perverz módon próbál rájátszani az emberek félelmeire politikai célú manipulálásuk érdekében. Ez a viselkedés rendkívül aggasztó és teljesen elfogadhatatlan. Az európai szakszervezetek felszólítják a magyar kormányt hogy állítsa le ezt a konzultációs folyamatot."

Brüsszel, 2015. május 5.
ETUC