Nincs félreértés: a Legfőbb Ügyészség elutasította Bárány Balázs fellebbezését

Információink szerint több mint egy hete tájékoztatta a Legfőbb Ügyészség Bárány Balázs feljelentőt arról, hogy hiába küldözget feljelentéseket és fellebezéseket, azokat illetékesség és/vagy bizonyíték hiányában nem találta megalapozottnak az LÜ, így a továbbiakban még csak válaszolni sem fog a megkeresésekre.

Nincs félreértés: a Legfőbb Ügyészség elutasította Bárány Balázs fellebbezését

Bárány Balázs máskor akadályt nem ismerve publikálja hivatalos levelezését a VDSzSz Szolidaritás honlapján, de ez az értesítés valahogy kimaradt. Nyilván nem érinti a VDSzSz tagságát úgy, mint a többi levél, hogy az alapvető korrektségről már ne is beszéljünk.

A levélben - úgy tudjuk - a Legfőbb Ügyészség arról tájékoztatta Bárány Balázst, hogy a korábban már megtett bejelentését - melyet a Fővárosi Főügyészség több oknál fogva is elutasított, illetve egyes részeit illetékesség hiányában továbbított - nem találta megalapozottnak.  A tájékoztatás kitér arra, hogy nem csupán illetékességi okból történt mindez, hanem azért is, mert ügyészségi vizsgálat civil szervezettel szemben csak akkor rendelhető el, ha az ügyészség tudomására azt megalapozó adat vagy körülmény jut. Márpedig az ügyészség ilyen jellegű konkrét adatot, körülményt nem talált.

Illetékességi okokból a Fővárosi Főügyészség továbbította a bejelentés egyes részeit a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak illetve a kerületi ügyészségnek, amely döntést a Legfőbb Ügyészség helyben hagyta.

A tájékoztatás (el nem ítélhető módon) azzal zárul, hogy az ügyben benyújtott további kérelmeket válaszadás nélkül irattározzák...