VKDSZ: Egységes NEM a létszámleépítésre!

Budapesten tanácskoztak a Vízügy Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VKDSZ) Székházában az állami tulajdonú víziközmű társaságok érdekképviseleti vezetői (üzemi tanácsok elnökei, munkahelyi szakszervezetek vezetői, felügyelő bizottságok munkavállalói képviselői).

VKDSZ: Egységes NEM a létszámleépítésre!

Információik szerint az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint tulajdonos 10%-os bértömeg csökkentést és ezzel együtt csoportos létszám leépítést tervez végrehajtani még ebben az évben az érintett társaságoknál. A megbeszélésen résztvevők (Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt., Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt., Dunántúli Regionális Vízmű Zrt, Duna Meneti Regionális Vízmű ZRt., Vízügyi Dolgozók Független Szakszervezete) elfogadhatatlannak tartják a tervezett intézkedést, mely ellentétes a kormányzat víziközmű szolgáltatásra vonatkozó foglalkoztatás politikai célkitűzéseivel.

A résztvevők tiltakoznak, és megállapodtak abban, hogy a munkavállalók érdekében minden törvényes eszközzel egységesen lépnek fel az intézkedéssel szemben.