A LIGA kizárta az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetét

A LIGA Szakszervezetek elnöksége a mai napon - az Alapszabály rendelkezései szerint, hosszas elnökségi vita-, és a tagszervezet képviselőinek meghallgatása után - kizárta tagjai sorából az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetét.

A LIGA kizárta az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetét

A kizárás oka az, hogy a szervezet elnöke viselkedésével, kommunikációjával folyamatosan a LIGA Szakszervezetek működését próbálta akadályozni, hitelét rontani. A LIGA elnöksége meghallgatta a szervezet alelnökeit is, kérte a szervezet elhatárolódását elnökük LIGA érdekeit sértő megnyilvánulásaitól, azonban a szervezet támogatásáról és egyetértéséről biztosította Bárány Balázst.

A LIGA Szakszervezetek támogatja a demokratikus alapértékek szervezeten belüli gyakorlását, a vitát, a vélemények ütköztetését, de nem tartja elfogadhatónak, hogy a vizsgálatok lezárulta-, a tények igazolása előtt, a szervezet egyes tagjai olyan nyilatkozatokat tesznek a sajtó nyilvánossága előtt, amelyek súlyosan hátrányosan hatnak nem csak a LIGA Szakszervezetekre, de a magyarországi szakszervezeti mozgalom egészére is.