Továbbra is Tóth Zsuzsanna vezeti a Postás Szakszervezetet

Október 9-10-én tartotta VI., tisztújító küldöttgyűlését a Postás Szakszervet. Alelnökké Börcsökné Burján Ildikót választotta a küldöttgyűlés.

Továbbra is Tóth Zsuzsanna vezeti a Postás Szakszervezetet

A küldöttgyűlés munkaprogramjában az elmúlt öt esztendő tevékenységét összefoglaló beszámoló és a következő ciklus munkájára nézve iránymutató program megvitatása mellett az elnök és alelnök személyének, illetve az Etikai, a Pénzügyi Ellenőrző és a Felügyelőbizottság tagjainak megválasztása szerepelt.

A küldöttgyűlést megelőző napon, október 8-án került megrendezésre az Infokommunikációs szakszervezetek határ menti találkozója. A találkozón a belga, bolgár, cseh, észt, francia, görög, horvát, lengyel, macedón, német, norvég, orosz, osztrák, portugál, spanyol, szerb, szlovák postai szakszervezetek küldöttei vettek részt, továbbá Bujdosó Attila, a TÁVSZAK elnöke. Számosan közülük jelen voltak a küldöttgyűlés 9-i rendezvényén is, közöttük Ingeborg Sætre, az UNI Posta & Logisztika világelnöke, aki rövid beszédben köszöntötte a jelenlévőket.

z ünnepi program keretében Szarka Zsolt, a Magy Posta Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta a résztvevőket a postacsoport 2011-óta elért eredményeiről, jelenlegi helyzetéről és a közeljövőt meghatározó fejlesztésekről, majd Mundruczó Kornél tiszteletbeli elnök vezette végig a jelenlévőket szakszervezetünk múltjának jelentős állomásain.

A délelőtti program lezárásaként Tóth Zsuzsanna elnök adta át a „Postás Szakszervezetért 2015” kitüntetéseket azoknak az aktivistáknak, akik kiemelkedő teljesítményükkel járultak hozzá az elmúlt esztendő eredményeihez.

A délutáni munka során a beszámoló és program szóbeli kiegészítéseinek meghallgatása után a küldöttgyűlés megvitatta és elfogadta a dokumentumokat. A nap lezárásaként a küldöttek nyilatkozatot fogalmaztak meg a végrehajtási területen kialakult kaotikus helyzet kezelésének módjáról és szükségességéről.

Október 10-én délelőtt a Postás Szakszervezet Választási Szabályzatának megfelelően a küldöttek elnököt és alelnököt, valamint három bizottságba tagokat választottak. Tóth Zsuzsannának nem volt kihívója, őt nagy többséggel választotta meg a küldöttgyűlés. Az alelnöki tisztségre két jelöltre, Börcsökné Burján Ildikóra és Mazák Viktória Erzsébetre szavazhattak a küldöttek. A háromszavazatnyi különbséggel záruló voksolás eredményeként Börcsökné Burján Ildikó tölti be a következő ciklusban a Postás Szakszervezet alelnöki tisztségét.