Kiderült, hamis adatokat mutatott be a sajtónak a VDSzSz Szolidaritás

Mint az a vasutas.hu honlapon olvasható, "Nem csak akkor tájékoztatta szándékosan félre a VDSzSz Szolidaritás vezetése a sajtót, amikor azzal a teljesen valótlannak bizonyult álhírrel csalta őket a szervezet székházába, hogy Gaskó István irodáját elözönlötték a felfegyverzett rendőrök, és minden mozdítható iratot elvittek, hanem most már bizonyíték van arra is, hogy az egy nap alatt 130.000.- forintért tankolt autó esete is nettó hazugság."

Kiderült, hamis adatokat mutatott be a sajtónak a VDSzSz Szolidaritás

Mint írják, a birtokukba került dokumentumokból egyértelműen látszik, hogy a 130.000.- forintot 4 alkalommal, 4 benzinkúton, 4 nap alatt, 2 autóba tankolták el (mindkét autót Gaskó István vezette, külön napokon). Ez a VDSzSz Szolidaritásnál lévő számlákból egyértelműen és rögtön kiderül, valószínűleg ezért is mutattak az újságíróknak és a kameráknak egy saját maguk által készített Excel táblázatot, nem pedig az eredeti kimutatásokat.

A közzétett dokumentumokon az is látszik, hogy a szóban forgó számlakivonatot a VDSzSz Szolidaritás Számvizsgáló bizottsága tételesen ellenőrizte 2014. december 5-én, és rendben találta. A kivonaton így rajta a pecsét, és a Számvizsgáló bizottság elnökének aláírása mellett a VDSzSz Szolidaritás jelenlegi helyettes gazdasági vezetőjének, Bernát Beatrixnak az olvasható aláírása.

A részletes dokumentumok a vasutas.hu honlapon tekinthetőek meg.