Hatalmas sztrájkra készülnek a gyorséttermi dolgozók

Sztrájkra és tüntetésekre készülnek a gyorséttermi dolgozók az Egyesült Államokban. Így akarják felhívni az elnökjelöltek figyelmét arra, hogy számon kérnék rajtuk a minimálbér megemelését.

Hatalmas sztrájkra készülnek a gyorséttermi dolgozók

Hatalmas sztrájkra készülnek a gyorséttermi dolgozók az Egyesült Államokban: jövő hét kedden 270 városban tüntetnek majd az éttermek előtt. A szervező a három éve alakult Fight For $15 (Harc a tizenöt dollárért) nevű csoport, amely a dolgozókat hivatott képviselni. A tervek szerint a városházákhoz is ellátogatnak és belekezdenek kampányukba, mely során arra kérik a választókat, szavazzanak azokra a jelöltekre, akik a minimálbér emelését ígérik.

A Fight For $15 csoport egyik szervezője, Kendall Fells elmondta: „Emlékeztetjük a politikusokat arra, hogy elszámoltatjuk őket". Fells a demokrata jelöltekre, elsősorban Hillary Clintonra és Bernie Sandersre utalt, aki kampányuk egyik fő témájának a minimálbér emelését, és a gazdagok és szegények közötti szakadék enyhítését választották. A republikánus jelöltek többsége ellenzi a béremelést, ugyanis szerintük ez visszafogná a munkahelyek gyarapodását.