Rendben találta a minisztériumi ellenőrzés a LIGA milliárdos TÁMOP projektjét

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Pályázatok Felülvizsgálati Főosztálya, Helyszíni Ellenőrzési Osztálya 2015. október 21-én lefolytatott helyszíni ellenőrzése során megállapította, hogy további intézkedés nem szükséges, szabálytalansági eljárást, valamint szabálysértési vagy büntetőeljárást nem kezdeményeznek. Egyéb intézkedésre (szerződésmódosítás, korrekció, stb.) a LIGA Szakszervezetek vonatkozásában nincs szükség.

Rendben találta a minisztériumi ellenőrzés a LIGA milliárdos TÁMOP projektjét

A mostani ellenőrzés tehát igazolta, amit a LIGA Szakszervezetek a kezdetektől fogva állított, hogy a projektek megvalósítása szabályszerűen történt. Ahogy ez tucatnyi másik pályázati projekt esetében is történt egyébként, amelyeket lezárásuk után alaposan ellenőriztek az arra hivatott hatóságok, hivatalok.

Ellentétben tehát azzal, amit a VDSzSz Szolidaritás vezető tisztségviselői állítottak, amikor a sajtóban úgy nyilatkoztak, hogy a LIGA Szakszervezeteknél szabálytalanságok történtek - sőt, odáig mentek, hogy a Főügyészségen is bejelentést tettek -, a LIGA Szakszervezetek történetének eddigi legnagyobb volumenű projektje sikerrel zárult.

Azt továbbra sem tudni, hogy a rágalmazók mi alapján és miért, kinek az érdekében nyilatkozták ennek ellenkezőjét, de az biztos, hogy a LIGA Szakszervezetek nem hagyhatja válasz nélkül a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazást, amely nem csak a szervezet vezetőire, de a százezres tagságra, és a teljes magyarországi szakszervezeti mozgalomra rossz fényt vetett, nekik komoly károkat okozott.