Hajrában a szervezés a Közutasok Szakszervezeténél

Szinte naponta látogatják a Közutas Szakszervezet vezetői az ország minden pontján jelen lévő kollégákat, és tájékoztatják őket a szakszervezeti tagság előnyeiről, a szakszervezet céljairól. A rövidtávú cél most a reprezentativitás elérése, amelyet a most januári létszám alapján számítanak. Ezért is fontos, hogy minél előbb, minél többen csatlakozzanak a szakszervezethez, amely ugyan ma még LIGA Budai Szakszervezete néven fut, de a névváltoztatás már folyamatban van.

Hajrában a szervezés a Közutasok Szakszervezeténél

A Közutas Szakszervezet rövid bemutatkozása:

Köztudott, hogy az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 17 Autópálya Mérnöksége 2013 októberétől megszűnt és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vette át, a közel hétszáz fős autópályás munkavállalók így a Magyar Közút kötelékében dolgoznak tovább.

Független szakszervezetet azért alakítottuk, mert nem vagyunk megelégedve a napjainkban is működő szakszervezet munkájával és szeretnénk saját kezünkbe venni a jövőnket. Tájékoztatlak benneteket, hogy országos szinten 4500-5000 munkavállaló dolgozik a Magyar Közút berkein belül, szeretnénk e munkavállalók 10 %-át megnyerni tagként, ugyanis 10 % kell törvényi szabályozások miatt a Kollektív Szerződés és a bértárgyalások Megkezdéshez.

Szeretnénk a Magyar Közút Kollektív Szerződésének mosósítását több ponton, illetve bértárgyalásokat kezdeményezni. Támogató szervünk a LIGA Szakszervezetek, ők fognak segítséget adni a munkáltatóval történő tárgyalásokkal során. A LIGA nagyon komoly érdemeket vívott ki a munkahelyek jogi képviseletében az elmúlt 25 évben, jól képzett szakember gárdával dolgoznak, pénzügyesek, közgazdászok, jogászok, munkajogászok, hr-esek vannak közöttük.

A tagdíjak vonatkozásában havi 1100/hó/fő Ft-os tagsági díjat állapítottunk meg ez a minimum összeg kell egy most működő képes szakszervezet fenntartásához. Ebből az összegből 1000/hó/fő Ft folyik majd be a szakszervezet folyószámlájára, 100 Ft/hó/fő pedig a Ligához, ez a konföderációs tagdíj. Aki a régi szakszervezetben benne van, és fizeti a havi 300 forintot az maradhat, illetve ki is léphet vagy mindkét szakszervezetben is lehet tag. A tagdíjat a munkáltatót történő írásos megbízás alapján a munkáltató feladata lesz havonta a munkadíjból levonva a szakszervezet részére átutalni.

Szeretnénk majd weboldalt is létrehozni és működtetni, ahol rólunk szóló hírek lennének, és amit mi szerkesztenénk. Jogszerű és jogtiszta munkahelyeket és munkakörülményeket szeretnénk megteremteni.

Köszönjük a figyelmeteket! Bármilyen kérdésetek van, kérem, forduljatok bizalommal hozzánk:

Elnökség:
Dósai Sándor Elnök: 0620/9104-117
Gavaldi István Alelnök: 0630/5998-121
Balogh Attila Alelnök: 0620/2191-399
Dr. Trembulyák Péter jogász LIGA Szakszervezetek 0670/4550-776
E-mail cím: kozutasok.szakszervezete@gmail.com
Facebook: Közutasok Szakszervezete