Levél a Köztársasági Elnöknek

A Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VKDSZ) keddi elnökségi ülésén az ágazat helyzetét kritikusnak ítélte meg. Álláspontjuk szerint a forráshiány az üzemeltetést és a foglalkoztatást is veszélyezteti. A szakszervezeti szövetség a Köztársasági Elnökhöz írt levélben hívta fel a figyelmet a problémákra.

Levél a Köztársasági Elnöknek

A Köztársasági Elnök úr magyar és nemzetközi szinten is kiemelt jelentőségűnek tekinti a klímapolitikát és a vízkincs megőrzését, ezért joggal bíznak abban, hogy levelük megértésre talál.

Döntöttek az ágazat átszervezését előkészítő reorganizációs tárgyalások folytatásáról a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal valamint, hogy más közszolgáltatási ágazathoz hasonlóan bértárgyalásokat kezdeményeznek az 5 +2,8 %-os keresetfejlesztés elérése érdekében.

Leszögezték, hogy a reorganizációs tárgyalások során kiállnak a létszámleépítés ellen, mert a létszámleépítés, a családok megélhetésének veszélyeztetése nem lehet megoldás az ágazatban kialakult helyzetre. A Víz világnapi rendezvények időszakára demonstrációk szervezéséről is döntöttek, melyeket akkor tartanak meg, ha a folyamatban lévő tárgyalások sikertelenül zárulnak. Demonstrációk esetén számítanak a többi közszolgáltatási szakszervezet részvételére is, melyekkel akció szövetséget kívánnak kötni.

Budapest, 2016. február 10.
VKDSZ Elnökség


Letölthető dokumentumok:

vsz-18-2016_derJnos.pdf