Ülésezett a LIGA Tanács

A mai napon a LIGA Szakszervezetek legfőbb döntéshozó testülete, a LIGA Tanács 91%-os részvétellel ülésezett Budapesten. A LIGA Szakszervezetek tagszervezetei megköszönték a tegnapi napon elnöki mandátumáról lemondott Gaskó István munkáját, majd felkérték az elnökséget, hogy az Alapszabályban foglaltaknak megfelelően, minél előbb írják ki a választást a megüresedett pozíció betöltésére. A LIGA Szakszervezetek elnöki tisztségére a LIGA Szakszervezetek tagjait lehet jelölni.

Ülésezett a LIGA Tanács

A LIGA Tanács - az átmeneti időszakra is tekintettel - módosította Alapszabályát, így az elnöki feladatokat az elnökség által megválasztott társelnök illetve társelnökök gyakorolják.

A tagszervezetek meghallgatták a gazdasági alelnök beszámolóját a LIGA gazdasági helyzetéről. A LIGA Szakszervezetek költségvetéséről májusig 31-ig kell határozni.

A LIGA Szakszervezetek továbbra is meghatározó szerepet kíván betölteni az országos szintű munkavállalói érdekvédelem területén, tagszervezetei érdekét a legmesszemenőbbekig érvényesíteni kívánja a makroszintű érdekegyeztetési fórumokon, továbbá együttműködésre törekszik a társkonföderációkkal.