Kitűnő hatékonysággal futottak a LIGA által bérelt autók

A LIGA Szakszervezetek „A munkáért!” című projektjében, a maximálisan megengedett, autónként havi 2000 km valamivel több mint felének felhasználásával sikerült teljesíteni a pályázatban vállalt célokat, ami így ráadásul üzemanyagköltség megtakarítást is eredményezett. A gépjárművek bérlésének havidíja független volt az igénybevételtől, viszont havi 2000 kilométernél többet csak többletdíj ellenében lehetett volna használni azokat.

Kitűnő hatékonysággal futottak a LIGA által bérelt autók

Többek között ennek betartását is figyelte a LIGA Szakszervezeteknél a belső ellenőr, akinek munkája épp az volt, hogy kiszűrje a megvalósítás során fellépő anomáliákat és időben felhívja a figyelmet a kockázatokra, vagy éppen hogy megakadályozza a többletköltséggel járó túlfutást. Hogy mennyire is időben, azt jól mutatja, hogy a Magyar Hírlap cikkében idézett dokumentum alig pár hónappal a gépjárművek átvétele után készült.

Fontos eredmény az is, hogy miután az ország egész területére kiterjedő projektben 30 gépjárművet vettek igénybe a projekt munkatársai, legtöbbször egy meghatározott területen belül kellett mozogniuk. Ennek köszönhetően pedig alaposan lecsökkent az az idő, amit a munkatársak szakmai munka helyett autóvezetéssel töltöttek volna.
Az egyes gépjárművek futásteljesítménye közötti viszonylag nagy különbségeket pedig egyszerűen az okozta, hogy a projekt során felkeresendő munkahelyek, vállalkozások sűrűsége, valamint az adott térség infrastruktúrája eltérő az egyes területeken. Így például nem mindegy, hogy Budapesten belül kell 10 vállalkozást egymás után felkeresni, vagy Heves megyében.

A Magyar Hírlapban megjelent írás által hivatkozott dokumentum adatait helytelenül értelmezte tehát az újságíró. A munkáltatói szövetségekkel konzorciumban, két év alatt megvalósított projekt helyszíni záró ellenőrzése is megállapította ugyanis, hogy a LIGA Szakszervezetek az általa vállalt feladatokat maradéktalanul teljesítette, a projekt pénzügyileg és szakmailag is sikeres volt.