Sebtében összehívott VKF

A kormány a három napos ünnep előtt meghívta a szociális partnereket a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma ülésére, mára. A kormány minden fontos kérdést napirendre tűzött a két órásra tervezett ülésre…

A tervezet szerint a kormány minden olyan kérdést megtárgyal, amelyekről alkalmasint már tavaly sem sikerült megállapodni. Jelenleg csak a tervezett napirendi pontokat tudjuk felsorolni, holnap vélhetően be tudunk számolni a fejleményekről.

"Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javasolja, hogy a Testületi Ülés folytasson konzultációt a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának illetékességébe tartozó alábbi aktuális ügyekről:


1. A 2017. évi költségvetési törvényjavaslat
2. A 2017. évi adóváltozások tervezete, a cafeteria átalakítása
3. A vasárnapi nyitva tartás és a vasárnapi pótlék kérdésköre
4. A munka törvénykönyve módosítása
5. A sztrájktörvény működése, annak problematikus pontjai
6. A különösen nagymértékű fizikai és/vagy pszichés megterhelést okozó munkakörülmények között dolgozó munkavállalók helyzetének javítása
7. A 2017. évi minimálbér tárgyalások megkezdése
8. A VKF létrehozásáról és ügyrendjéről szóló megállapodás módosítása az MSZOSZ jogutódlással történt megszűnésére tekintettel."

2016. május 18-ára pedig az az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsot (OKÉT) hívta össze a kormány.

Az ülés javasolt napirendje:

"Tájékoztató és konzultáció a 2017. évi költségvetési törvényjavaslatról, különös tekintettel a közszféra munkavállalóit érintő vonatkozásaira (A napirendhez az írásos kormányzati tájékoztatót pótlólag küldjük meg.)

Tájékoztató és konzultáció a cafeteria rendszer közszférát érintő változtatásairól

Egyebek"

-l-