Megállapodás az MVM-ben

Megszületett a Magyar Villamos Művek Zrt.-ben a csoportszintű bér- és szociális megállapodás 2016. május 12-én. A helyi szintű megállapodások megkötése folyamatban van.

Megállapodás az MVM-ben

 Munkáltató és az Érdekképviseletek a munkaerő-piaci viszonyokhoz, az MNB aktuális inflációs előrejelzéséhez és a társaságok teherbíró képességéhez igazított 3%-os keresetfejlesztésről kötöttek megállapodást azzal, hogy a keresetfejlesztésen belül 3%-os átlagos alapbérfejlesztés kerül végrehajtásra, lehetőség szerint a május havi munkabérek elszámolásával egyidejűleg, 2016. január 1. napjára visszamenőleges hatállyal.

A megállapodás megerősíti a 2015. december 1-jén kötött csoportszintű szociális- és jóléti célú megállapodásban foglalt béren kívüli juttatásokat és azok mértékeit, továbbá rendelkezik az infláció kezeléséről, valamint arról is, hogy az MVM Csoport stratégiai célkitűzéseinek erősítése érdekében az EBITDA mutató túlteljesítése esetén fizethető egyszeri juttatásról a Felek tárgyalásokat folytatnak.

Az alapbérfejlesztés végrehajtására vonatkozó szabályokat és a csoportszintű bér- és szociális megállapodást a CsH-12. Csoportszintű Határozat tartalmazza, mely a dokumentumtárban mindenki számára elérhető.

A megállapodást jó kompromisszumnak értékeljük, mely hozzájárult ahhoz, hogy az energetikai iparágban az MVM Csoport bér- és béren kívüli juttatásainak színvonala továbbra is kiemelkedő legyen a versenytársak között.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a tárgyaló felek felelősségteljes munkáját, akik mind a munkavállalók, mind a munkáltató szempontjából elfogadható megállapodást dolgoztak ki.

Csiba Péter s.k..
MVM Zrt. elnök-vezérigazgató

Gál Rezső s.k.
MVM TSZSZ elnök

(Forrás: vd.hu)